Om Pelikanen

Hur har du det i din familj? Hur ser din familj ut? En familj kan se ut på hur många sätt som helst och du bestämmer själv vilka du kallar för din familj. Det finns alltså ingen regel som bestämmer vilka som är familjemedlemmar med varandra. En familj fungerar också på olika vis, exempelvis ser rutiner och regler olika ut i alla hem. Den eller de vuxna i familjen har ansvar för dig som är barn och ska se till att du har det bra och känner dig trygg. När en vuxen fattar beslut ska den alltid tänka på dina rättigheter och på vad som är bäst för dig.

Ibland kan det kännas som att alla i familjen har fullt upp med sina egna saker. Att de vuxna mest jobbar eller är upptagna av sina egna intressen eller bekymmer. Det är samma sak om en förälder är sjuk eller missbrukar eller om en förälder är mitt uppe i en separation. Då kan du känna dig ensam även att ni är flera som bor tillsammans.

Det är aldrig ditt fel om vuxna i ditt hem inte mår bra och det är aldrig ditt ansvar att få de vuxna att må bra igen.

Ring eller skriv till oss om du känner att du vill ha hjälp eller någon att prata med om hur du har det! Du hittar våra telefon-nummer här.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: