Stöd och hjälp

Livet går upp och ner och ingen kan må bra hela tiden. Det är inget farligt och hör till livet att vara ledsen eller känna oro ibland. Det kan vara för att det hänt något jobbigt eller för att du funderar över hur något ska bli. Det kan också vara lång tid sedan du var med om något som var tungt för dig och det kan kännas konstigt att må dåligt över det nu, men det är inte märkligt eller ovanligt att känslorna kommer eller förändras när det gått ett tag. Tillåt dig själv att ha dåliga dagar ibland och tänk på att vara lite extra snäll mot dig själv just de dagarna. Försök att behandla dig själv som om du vore din egna bästa vän.

Ibland när livet känns tungt är det svårt att våga tro att saker faktiskt kan bli bättre. Ett bra sätt att minska ångest och oro är att försöka hitta ett sätt att få ur sig olika känslor. Du kan exempelvis kontakta en stödchatt, rita, lyssna på musik eller skriva dagbok. Om du själv eller någon annan inte har det bra är det alltid bra att prata med en vuxen. Du har rätt att må bra och Du har rätt till bra stöd och hjälp!

Du kan alltid ringa 112 för snabb hjälp om du känner dig hotad, skadad eller rädd.

Hit kan du vända dig i Stenungsund om du vill ha hjälp eller någon att prata med:

Känns det svårt att veta vem du ska kontakta när? Du kan alltid fråga oss på Pelikanen så hjälper vi dig att hamna rätt! Om du inte vill behöver du inte säga ditt namn på en gång. Det viktigaste är att vi tillsammans kommer på hur vi ska göra det bättre för dig. Du kan skriva till oss på snapchat, på mail eller ringa.

Bra sidor där du kan chatta, läsa mer, ringa eller få annan stöd och hjälp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: