Gruppsamtal/stödgrupper

Träffa andra med liknande erfarenheter

Att gå i grupp på Pelikanen innebär att träffa andra med liknande erfarenheter som en själv. I gruppen har du möjlighet att dela dina tankar, känslor och upplevelser utan att ta hänsyn till andras reaktion. Vi pratar mycket om dina rättigheter och hur du kan göra för att må så bra i dig själv som möjligt, även om du inte alltid kan ta bort det som är eller har varit jobbigt för just dig. Vi vet att det är bra att dela med sig av sina tankar för att lättare kunna förstå hur saker och ting hänger ihop. Men vill du inte berätta något alls så är det också helt okej. Och så leker, myser och fikar vi massor också.

På Pelikanen har vi tystnadsplikt. Det betyder att allting som sägs på Pelikanen stannar på Pelikanen. Vi som jobbar här kommer inte att berätta för dina föräldrar eller någon annan vad du har sagt till oss. Inte heller de andra som går i din grupp får berätta vad du eller någon annan har sagt. Den regeln finns för att alla som kommer till Pelikanen ska känna sig trygga. Du får självklart berätta om dina egna tankar och vad vi i personalen har sagt. Om vi känner oss oroliga för dig kommer vi att behöva berätta för någon annan, men då kommer vi att berätta det för dig först.

På Pelikanen finns det två olika grupper att delta i. Varje grupp har 6-8 deltagare och är indelade efter ålder. Vi bjuder alltid på fika och allt är alltid gratis!

Skilda världar

För dig med vårdnadshavare på olika håll. Separationen kan vara pågående eller har hänt för länge sedan

Pelikanen

För dig med föräldrar eller annan närstående som har psykisk ohälsa, missbruk eller där någon använt våld

Båda grupperna pågår i ca 10 veckor med träff en gång i veckan, ungefär två timmar varje gång. Träffarna är efter skoltid, med uppehåll för lov. Varje träff har ett tema som blandas med övningar och aktiviteter. Vi startar flera grupper varje termin och tar emot anmälan löpande, kontakta oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: