Familj

En familj kan se ut på hur många sätt som helst och du bestämmer själv vilka du kallar för din familj. Det finns alltså ingen regel som bestämmer vilka som är familjemedlemmar med varandra. En familj fungerar också på olika vis, exempelvis ser rutiner och regler olika ut i alla hem. Den eller de vuxna i familjen har ansvar för dig som är barn och ska se till att du har det bra och känner dig trygg. När en vuxen fattar beslut ska den alltid tänka på dina rättigheter och på vad som är bäst för dig.

Ibland kan det kännas som att alla i familjen har fullt upp med sina egna saker. Att de vuxna mest jobbar eller är upptagna av sina egna intressen eller bekymmer. Det är samma sak om en förälder är sjuk eller missbrukar eller om en förälder är mitt uppe i en separation. Då kan du känna dig ensam även om ni är flera som bor tillsammans. Barns främsta uppgift är att vara just barn och att leka.

Det är aldrig ditt fel om vuxna i ditt hem inte mår bra och det är aldrig ditt ansvar att få de vuxna att må bra igen.

Hur har du det i din familj? Du kan alltid berätta för oss på Pelikanen. Om du inte vill behöver du inte säga ditt namn på en gång, det viktigaste är att vi tillsammans komma på hur vi ska göra det bättre för dig. Du kan skriva till oss på snapchat, på mail eller ringa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: